E-Ticaret

Etsy’de Satış Yapmanın Püf Noktaları

Yeni Bir Etsy Mağazası Açın, Online Para Kazanmaya Bugün Başlayın!

Etsy, 2005’teki tanıtımından bu yana dünyanın en büyük online pazarlarından biri haline gelmiştir. 54 milyon üye barındıran pazar yeri ile 35.8 Milyon alıcı ve 1.98 Milyon Etsy satıcısına’ da hizmet veriyor. 50 milyondan fazla ürün yelpazesiyle pazar yeri kullanıcılarının tercih ettiği popüler e-ticaret sitelerinden biri haline gelmiştir.

Etsy’ de nasıl satış yapılacağını öğrenmek, kapsamlı bir iştir.

Bir Etsy mağazası kurmak ve bu büyük alıcı potansiyeline ürün satmak istiyorsanız, lütfen yazımızı okumaya devam edin.

Nasıl Yapılırdan Önce Etsy nedir ?

Etsy , geleneksel bir çevrimiçi mağazada bulunması zor olan sanatsal ürünler, el işi malzemeleri ve klasik ürünlerin alım satımı konusunda uzmanlaşmış bir e-ticaret platformudur .

Etsy kullanıcıları, seri üretilen ürünler yerine el yapımı ürünler bulmak için buradaki mağazalara göz atarlar.

Aynı zamanda, sanat mağazaları ve sanatsal becerilere sahip kişiler gibi küçük işletme sahiplerinin kendi e- ticaret sitelerine ihtiyaç duymadan ürünlerini sergilemeleri ve daha geniş bir kitleye satmaları için önemli bir çıkış noktasıdır.

“Adeta bir sanat fuarının heyecanını Hepsiburada, Gittidiyor gibi bir pazaryeri ile birleştiren hibrit bir şirkettir” diyebiliriz.

Etsy’de ürün arayanlar, eski ve el yapımı ürünler, sipariş üzerine yapılmış sanat eserleri ile el baskılı giysiler, özel yapım çocuk oyuncakları ve daha fazlasını bulabilirler.

Geniş vintage ürün kategorisine sahip olan Etsy, ürünlerin vintage olarak nitelendirilebilmesi için en az 20 yaşında olması şartını aramaktadır.

Makul bir fiyata alabileceğiniz çeşitli koleksiyon ürünlerini bu platformda bulabilirsiniz. Etsy, satıcıların ürünlerini belirli bir ücret karşılığında vitrinde sergiliyor. Etsy bu sayede dünyadaki sanat eserleri ve koleksiyon ürünleri için bir numaralı platform haline geliyor. Burada sergilenen tüm ürünler belirli kullanıcılar tarafından listelenir ve satışa sunulur. Platformun kendisi herhangi bir ürünü sergilemez ya da satışını yapmaz. Bunun yerine alıcıyı ile satıcıyı birbirine bağlayan ve onları tek bir pazara getiren aracı görevi görür.

Merkezi Brooklyn’de bulunan şirketin günlük operasyonları da buradan yürütülmektedir. Şirket, insanların sanatsal beceriler öğrendiği ve geliştirdiği bir sınıf olan Etsy Labs adıyla bir zanaat eğitimine de sahiptir.

Etsy’de Satış Yapmanın Maliyeti Nedir ?

Bir Etsy hesabı açmanın ve pazara bir ürün listelemenin maliyeti 0,20$’dir. Etsy’de yayınlanan satıcı el kitabına göre, liste dört ay boyunca veya ürün satılıncaya kadar aktif kalacaktır. Bir ürün satıldığında, satış fiyatı üzerinden %5 işlem ücreti oluşmaktadır.

Birçok kişi, satışlarının az olması veya hiç satış yapılamaması nedeniyle bir kaç ay sonra mağazalarını kapatır. Böyle durumlarda yapılan en büyük yanlış, listelerin harcamalara göre düzenlenmemesidir. Bu nedenle uzun vadeli gelir, maliyet oranını dikkate almak çok önemlidir.

Bu işlem özellikle satacak çok ürününüz olduğunda geçerlidir.

Peki ürünlerinizi Etsy’de satmanın maliyeti nedir?

Hadi birlikte hesaplayalım.

1. Etsy’ de Mağaza Maliyeti’ ni öğrenelim.

Etsy’nin diğer bir avantajı, bir satıcı tarafından mağaza kurmanın hiçbir maliyeti olmamasıdır. Evet, doğru okudunuz mağazanızı Etsy’ de açmak ücretsizdir. Ama ücretsiz şeyler burada bitiyor, yani en azından şimdilik. Bunun nedeni, Etsy’ nin ürün başına 0,20 ABD doları tutarında bir standart listeleme ücretine sahip olmasıdır. Bu listeleme ücreti dört aylıktır. Hadi listelemelerden bahsedelim.

Etsy’nin diğer çevrimiçi pazar devlerinden farklı bir listelemesi vardır. Bu çevrimiçi pazar için liste ve ürün aynı şeyler değildir. Bunun nedeni, bir girişin birden fazla ürün içerebilmesidir.

Şapka sattığınız bir mağazanız olduğunu düşünelim; bir şapka modeli için farklı renk ve şemaları varsa, bunları da kapsayacak şekilde ‘tek bir liste’ oluşturmanız gerekmektedir.

Yani satıcının bir şapka modelinden 100 parçası olup, farklı renklerden oluşuyorsa, hepsini kapsayacak şekilde ‘tek bir liste’ oluşturur ve satışlar geldikçe miktarı günceller.

Listenin geçerliliği her dört ayda sona erer. Liste başına aynı 0,20 ABD Doları karşılığında liste girişini otomatik veya manuel olarak yenilemek artık satıcıya kalmıştır. Mağazanın kendini otomatik olarak yenilemesine izin vermek, ilk kez bir çevrimiçi mağaza işletmenin finansal temellerini henüz kavrayamamış bir satıcı için otomatik yenileme mantıklı görünse de mağazayı manuel olarak yenilemek ‘en azından finansal açıdan’ daha mantıklıdır.

Listenizi dört ay daha yenilemeden önce hangi ürünlerin satış yaptığını ve kâr sağladığını; hangi ürünlerin zarar ettiğini öğrenmek için verileri inceleyebilirsiniz. Her listenin maliyetinin liste başına 0,20 ABD doları olarak kaldığını unutmayın.

Yani mağazanızda 100 liste varsa, dört ayda bir 20 ABD doları ödemeniz gerektiği anlamına gelir. Herhangi bir satış yapmadığınız halde liste yenilemeye devam etmesi sorun olabilir. 100 liste için 20 dolar gider sayfanıza eklenmeye devam eder ve bu durum ürününüzü hazırlama maliyetini de içerebilir.

2. 0,20$ Maliyetin İçinde Her Şey Dahil mi?

Genelde satışlar geldiğinde 0,20 $’lık ücretin nasıl gönderileceği konusunda kafalar karışır. Bir listenin bir üründen farklı olduğunu ve listeleme ücreti ile mağazanın yenileme ücretinin satıştaki ürün sayısına bağlı olduğu unutulur.

 Daha net anlaşılması için örneklerle anlatalım.

Örnek 1:

Etsy’de el yapımı masa satılan bir mağaza olsun. Bu mağazadaki bir el yapımı masa satılır ve satıcı listeyi yenilememeyi ya da başka bir masa oluşturmamayı tercih eder.

Bu durumda satıcı masayı listelemek için 0,20 $ öder. Masa satıldığı için satıcıdan tekrar bir liste ücreti alınmaz (daha sonra açıklayacağımız başka ücretler olsa da).

Örnek 2:

Beş farklı renkte bulunan el yapımı kazaklar için bir liste oluşturan bir satıcının stoklarında altı çift kazak vardır. Dört ay boyunca, satıcı bu altı çift kazağın bir listesi için 0,20 $ ödeyecektir.

Dört ayın sonunda satış olmazsa, satıcı listeyi yenilemek için 0,20 ABD doları tutarında yeniden ücret öder.

Satıcı kazaklardan birini sattığında ise işlem başa döner ve liste kalan beş kazak için yeniden düzenlenerek 4 ay boyunca otomatik olarak yenilenir. Satıcı mevcuttaki kazaklara fazlasını ya da yeni renklerin eklemek isteyebilir. Bu durumda girişi (listeyi) hiçbir ekstra ücret ödemeden düzenleyebilir.

Satıcı her satış yaptığında, stok mevcut tüm kazakları satana kadar veya 4 aylık dönem satış olmadan bitene kadar tekrar tekrar yenilenir.

Bununla birlikte, bir alıcı satıcıdan bir siparişte üç çift kazak satın alırsa, satıcı’ dan üç listeleme ücreti için önceki 0,20 ABD dolarının yanı sıra 0,40 ABD doları ek ücret alınır.

Son olarak, tek bir işlemde üç kazak ödenmiş olsa bile liste otomatik olarak kendini yeniler diyebiliriz.

3. Etsy’ De İşlem Ücreti Ne Kadardır ?

Tıpkı eBay ve Amazon gibi, bir satıcının Etsy’ de iş yapmaya devam etmek için ödemesi gereken başka ücret türleri de vardır. İlk olarak bir satıcı, bir ürün satıldığında Etsy’ ye satış fiyatının %5’lik bir işlem ücretini ödeyecektir.

4. Etsy’ De Pazarlama Yani Reklam Yaparsak Maliyeti Ne Olur ?

Etsy kullanıcıları ayrıca, tanıtılan listeler oluşturmayı ve ürünlerinin reklamını yapmayı seçebilir. Başlamak için minimum tutar 1$ /gün’dür ve tıklama başına maliyet modeline dayanmaktadır. Bir kullanıcı Etsy araması yaptığında, hem ücretli hem de ücretsiz ürünler vardır.

Aşağıda alıcıların reklamlı ve reklamsız tanıtılan ürünleri nasıl görebileceğini sizlere fotoğraf olarak ekledim. Kırmızı kutu içinde bulunanlar hangi satıcılar tarafından reklam verildiğini ve sağ üstteki kaç ürün sonucu bulduğunu belirtirken reklamlı sonuçlar olduğunu da Etsy bize belirtiyor.

Yeni bir satıcının, özellikle yeni bir ürün piyasaya sürerken, Etsy’ yi kapıdan çıkarması genellikle zordur. Daha fazla görünürlük elde etmek için reklamlara yatırım yapmak, ürününüzün pazar geçerliliğini test etmek için kötü bir fikir olmayabilir. Yükselmeye başladıktan sonra, istatistiklerinizi görebileceğiniz bir kontrol paneline erişim elde edeceksiniz.

Test sonuçlarını başlatmak için tıklama başına maksimum 0,10 ABD doları – 0,50 ABD doları arasında bir maksimum tıklama başı maliyet (TBM) belirlemenizi öneririm.

5. Etsy’ nin Ödeme İşlemleri İçin Aldığı Ücretler Ne Kadardır ?

Bir alıcı doğrudan Etsy’ de ödeme yaptığında ve Etsy ödeme sistemini kullandığında, Etsy işlem başına %3 + $0,25 tutarında bir ödeme işlem ücreti almaktadır.

Ayrıca, satıcının bulunduğu yere bağlı olarak, listelenen öğelerin ABD doları cinsinden olmadığı durumlarda yerel para birimini dönüştürme maliyeti dahil olmak üzere vergi biçiminde ekstra harcamalar olabilir.

6. Etsy’ de Mağaza Açtığımızda Kargo Gönderi Maliyetleri Ne Kadar Olacak?

Genellikle alıcı kargo ücretini öder diyebiliriz. Yine uzaklığa göre ücret belirlendiğinden maliyet, alıcının konumuna bağlı olacaktır. Genellikle, kargo (gönderi) ücretinin uygun şekilde hesaplanmadığı durumlarda sorunlar ortaya çıkar ve satıcı, kargo için başlangıçta hesapladığından daha fazla ödeme yapması gerektiğini fark eder.

Çözüm, Birden fazla kargo firması ile çalışma yapmak olacaktır. UPS, FedEx, TNT, DHL gibi profesyonel kargo şirketleri uzak noktalara dahi kapı teslim gönderi ve ihracat destekleri vermektedir. Gönderinizin ağırlığı ve boyutuna göre bu fiyatlar değişiklik göstermektedir. Daha düşük gönderi maliyetleri için satacağınız ürünü iyi belirlemeniz gerekmektedir. Genellikle satıcılar ürünlerini listelerken ortlama bir kargo bedelini satış fiyatına dahil edecek şekilde hazırlar.

7. Etsy’ nin Fiyatlandırması Üzerine Son Düşüncelerim

Etsy’ de satış yapmaya başlamanın ve bir dükkan açmanın sadece $0,20 olduğunu düşünmek sizi cezbediyor olabilir.

Ürünlerinizi Etsy’ de satmadan önce, ürünlerinizi hem listelemek hem de satmak için gereken toplam ücretleri net bir şekilde hesaplamanız en doğrusu.

Etsy’de mağaza kurduğunuz da toplam maliyete listeleme ücreti, işlem ücreti, ödeme işlemlerinin ücretleri, nakliye ücretleri ve katıldığınız tüm promosyonlar dahildir.

Ayrıca, bunların hiçbirinin satılan malların maliyetini (SMM) içermediğini unutmayın . Dolayısıyla, ürünlerinizi daha fazla alıcı çekemeyecek kadar düşük fiyatlandırırsanız, kar marjınızı düşürebilir ve ürünleri zararına satabilirsiniz.

İşinizi doğru bir şekilde yönetmek istiyorsanız, her zaman göz önünde bulundurmanız gereken harici ücretler vardır. İşletmenizde neler olup bittiğinden yeterince haberdar olmak için giriş ve çıkışlarınızı izlemeye hazır bir tablo yapmak önemli olacaktır. Hazırlayacağınız tabloda en önemli başlıklar, ürün maliyeti, ürün gönderi ücreti, ürün paketleme ücretleri, ürün listeleme maliyeti, vergi ve kdv ödemeleridir.

İyi bir yatırım getirisi (YG) görene kadar kendinizin önüne geçmemeye çalışın. Fiyatlandırma konusunda çok agresif olmak yerine işletmenizi aşamalı olarak büyütmek önemlidir.

Etsy’ de satış yapmaya devam ettikçe, ödemelerinizi alacaksınız ve işinizi buna göre şekillendirebileceksiniz.

Etsy’ de Nasıl Satış Yapılabilir ?

Bir Etsy mağazası kurmaya ve internetten para kazanmaya hazır mısınız ? Birkaç adım olmasına rağmen, Etsy bunu oldukça kolaylaştırmıştır.

Şimdi 40 Adet Ürünü Ücretsiz Yükleyerek, Satışa Başlayabilirsiniz. MAĞAZA LİNKİ

Şimdi örneklerle Etsy’ de nasıl mağaza açılır sizlere anlatalım:

1. Başlamak için Etsy.com adresine gidiniz.

Etsy ana sayfasını ziyaret edin, sell on Etsy i tıklayın ve ardından Open your Etsy Shop’ u tıklayın .

2. Mağazanızı Özelleştirerek Başlayın.

Ürünlerinizi nasıl satmak istediğinize ilişkin tercihlerinizi ayarlayın. Ürünlerinizi açıklama dilini ve satış yapacağınız para birimini (EUR, USD vb. ) seçin, işletme konumunuzu ve depo adresinizi ekleyin.

3. Mağazanız İçin Bir İsim Belirleyin.

Bu, yaratıcılığınızın devreye girebileceği kısımdır. Kişisel markanızı yansıtan bir isim bulmalısınız . Adınız, sunduğunuz ürünlerle eş anlamlı olmalı ve müşterilerin hatırlaması kolay olmalıdır. Mağaza adının boşluk veya özel karakter içermeyen dört ila yirmi karakter arasında olması gerekmektedir.

4. Ürünlerinizi Listelemeye Başlayın.

Her şey hazırsa artık ürünlerinizi listelemeye ve satış yapmaya bir adım daha yaklaştınız. Ürün listelemelerinizi oluşturmak için şu adımları izleyin:

Fotoğraf Ekleme: Etsy, platformunda ki müşterilerinize ürününüzün neye benzediğine dair doğru bir fikir sahibi olabilmeleri için her ürün için farklı açılardan çekilmiş en az beş fotoğrafa sahip olmalarını tavsiye eder. Toplam da 10 adet resim eklemenize olanak tanır. Resimler yüksek kalitede olmalı (min 2000x2000px) ve güzel bir arka planla çekilmiş olmalıdır.

Küçük resimleri ayarlayın: Küçük resimler, bir alıcının ürününüzü ararken ilk karşılaştığı resimdir. Bunlar, mağazanızın görünümünü ve ürünün satın almasını kararlaştıran ilk adımı belirler. Bu nedenle küçük resimlerin detaylarını iyi ayarlamanız faydalı olacaktır.

Listeleme bilgilerinizi tamamlayın: Ürün açıklamanız, ürünün ne olduğunu, hangi materyallerin kullanıldığını, kullanım talimatlarını ayrıntılı olarak açıklayan bir başlığa ve açıklamaya sahip olmalıdır.

Ayrıca, her ürün için mevcut 13 adet sunulmuş etiketi mutlaka kullanın. Alıcılar ürünleri anahtar kelimelere (etiketler) göre arar, bu nedenle bu anahtar kelimelerin etiketlerinizdekilerle eşleştiğinden emin olun.

Stok miktarını ve ürün fiyatını ekleyin: Her bir ürün için satış fiyatını belirleyin ve tüm maliyetleri satış fiyatınıza dahil ettiğinizden emin olun. Stoktaki miktarı ve ayrıca diğer varyasyonlar var ise boyut, renk ve malzeme gibi ürün çeşitleri dahil edin.

Gönderim ücretini belirleyin: Bu alan müşterilerinize ücretlerini, menşe ülkeyi, işlem süresini, ağırlığı ve bedeni dahil ettiğiniz yerdir. Gerekirse bu bilgileri her zaman daha sonra güncelleyebilirsiniz.

Etsy listelerinizi ön izleme moduyla kontrol edin: Yapmanız gereken herhangi bir değişiklik olup olmadığını görmek için mağazaya bakın. İlk kez yayınlamadan önce mağazanızın görünümü hakkında müşterinin bakış açısıyla bakıp yorumlamanız önemlidir. Bitir’ i tıklayın ve ilk ürününüzü eklemeyi tamamladınız.

5. Ödeme Yönteminizi Seçin.

Etsy’de pek çok elektronik ödeme türü vardır. Çoğu satıcının kullandığı PayPal veya Etsy Payments’ı sunabilirsiniz. Etsy Payments, satıcıların paralarını kredi ve banka kartları (ayrıca mağaza kredisi) ve Etsy hediye kartları gibi farklı seçenekler aracılığıyla almalarına olanak tanır. Türkiye’de Paypal kullanımı olmadığından bu sistemle ödeme almak zor olacaktır.

6. Fatura Bilgilerini Ekleyin.

Etsy, yetkilendirme ve kimlik tespiti için bir kredi kartı isteyebilir. Ayrıca, Etsy’nin ücretler ve komisyonlar için sizden ücret alabileceği bir kredi kartı da sağlayacaksınız.

Bu kadar. Tamamen hazırsınız ve ürünlerinizi optimize etmeye ve tanıtmaya başlamanın zamanı geldi.

7. Mağazanızı Optimize Edin.

İşte Etsy mağazanızı optimize etmenin ve daha fazla satış çekmenin birkaç yolu.

Profilinizi Ekleyin: Bu, sizinle ilgili bir fotoğraflı kısa bir biyografiyi içerecektir. Bu, ziyaretçilerin kim olduğunuzu bilmelerini sağlayacak ve bir satıcı olarak güvenilirliğinizi artıracaktır. Bu fırsatı müşterilerinizle kişisel bir bağlantı oluşturmak ve ürününüz hakkında daha fazla fikir vermek için kullanabilirsiniz.

Mağaza Politikalarınızı Ekleyin: Bu bölüm, müşterilerin ürün hakkında sorabilecekleri SSS’leri içerir. Ayrıca, müşterilerin ürünlerini almalarının ne kadar süreceği konusunda fikir sahibi olmaları için işleme ve nakliye zaman çizelgeleri de ekleyebilirsiniz. İade politikaları (varsa) da bu bölüme ekleme yapabilirsiniz. Bazen ürünü iade almak, hediye etmekten daha maliyetli olabilir 🙂

Mağaza Biyografisi Ekleme: Bu, e-ticaret mağazanız ve kim olduğunuz hakkında daha fazla konuşmanıza izin veren bölümdür. Etsy, satıcılara biyografinizi yazmaları için 5.000 karakter verir. Tutkuyla yazmayı ve potansiyel müşterilerinizle bir bağ kurmayı unutmayın.

İnsanlar şeffaflığa değer verir, bu nedenle değerleriniz konusunda açık olmaya çalışın. Ayrıca, çalışma alanınızın fotoğraflarını veya videolarını ekleyerek ürünlerinizi nasıl oluşturduğunuzu da gösterebilirsiniz. Mağazanızın sosyal medya bağlantılarını da burada paylaşabilirsiniz.

Etsy’nin Pazarlama Araçlarını Kullanın: Bu, sosyal medya aracılığıyla daha geniş bir kitleye ulaşmanızı sağlar. Etsy, satıcılara ürünlerini Pinterest, Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal platformlarda paylaşma fırsatı veren yeni bir pazarlama aracıyla bunu yapmayı kolaylaştırmıştır.

Etsy’de Satış için Daha Fazla İpucu.

Artık Etsy mağazanızı kurduğunuza ve optimize ettiğinize göre, zaman içinde satışları nasıl artıracaksınız? “Etsy SEO” nuzu artırmanın ve yeni bir mağaza sahibi olarak daha fazla görünürlük kazanmanın bazı yolları nelerdir?

İşte Etsy’de satış yapmak için altı son ipucu.

1. Profesyonel Fotoğraflar ile Başlayın

İnsanlar görseldir, – ürünleri satın almadan önce görmek, dokunmak ve hissetmek isteriz. Harika ürün fotoğrafçılığının arkasında da buna benzer bir psikoloji vardır.

Ana ürün fotoğrafçılığını 2 kademe olarak düşünebiliriz. Bir tanesi sadece ürün fotoğrafçılığı (hero shots), diğeri ise yaşam tarzı (lifestyle) dediğimiz fotoğraflar.

Birincisi, hero shots çekimleri ürünlerinizin sade beyaz bir arka plana sahip yakın çekimleridir. Bunlar, ana fotoğraflarınız için harikadır ve kullanıcıların yakınlaştırıp ürünü tek başına görebilmesi için yüksek çözünürlükte olmalıdır.

Daha sonra, yaşam tarzı çekimleri, ürünü bir kişi tarafından veya daha fazla arka plan bağlamıyla birlikte gösterir. Örneğin, satmış olduğunuz el yapımı bir tablonun, bohem style sahip bir evin duvarında çekilmiş olması gibi.

Son bir ipucu, bu iki stilin bir kombinasyonunu ve aradaki çekimleri kullanmaktır. Örneğin, bir sanat ve zanaat setinin görüntüsü, tüm parçaları göstermek için demonte edilebilir ve güzel bir desende yerleştirilebilir.

Etsy en fazla 10 adet fotoğraf yüklemenize izin verir. Tüm fotoğraflarda ürünün renklerini, detaylarını ve ölçülerinin nasıl olacağını göstermek satışlarınızı arttırmaya olanak sağlayacaktır.

2. Mağazanızı Düzenleyin.

Listenizi tasarım yada ürünlerininiz kategorisine göre sıralamak oldukça önemli. Karışık listeleri yüklemek düzen açısından karmaşıklığa neden olabilir ve alıcıların aradıklarını kolay bulmamasına neden olacaktır.

Mağazanıza gelen alıcıların profesyonel bir düzen görmesi için iyi bir ilk izlenim yaratmanız gerekir.

3. Etsy SEO’yu öğrenin.

SEO veya arama motoru optimizasyonu, Google gibi platformlarda çevrimiçi görünürlüğü artırmanıza olanak tanır. Ancak Etsy SEO, satışları artırmanın da anahtarıdır.

SEO teknikleri platforma bağlıdır. eBay, Amazon ve Google’ın hepsinin farklı SEO teknikleri vardır ve Etsy de öyle. Bununla birlikte, temel bilgiler aynıdır ve hepsi anahtar kelimelere bağlıdır.

İnsanlar Etsy’de ne arıyor? Bulunduğunuz ana ürün kategorilerini anlamaya çalışın ve öne çıkmak için benzersiz anahtar kelimeler kullanın. Mümkün olduğunca çok sayıda değerli anahtar kelime kullanın, böylece kullanıcılar arama yaparak ürünlerinizle eşleşebilir ve mağazanızı arama sonuçlarında ortaya çıkarabilir.

Ürününüz için anahtar kelimeleri düşünmekte zorlanıyorsanız , Etsy anahtar kelimelerinizi anlamak ve optimize etmek için erank.com gibi bir araç kullanın .

4. Fiyatlandırmanızı Optimize Etmelisiniz.

Fiyatlandırma, ne kadar sattığınız üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. Ürününüz için doğru fiyatı bulmak genellikle zordur, çünkü rekabeti azaltmak fiyat savaşına yol açabilirken, çok yüksek satışlar sıfır satışa yol açabilir.

Kar marjınızın daha yüksek olması için üretim maliyetlerini azaltmanın yollarını bulun. Test edin, test edin, test edin. Hammadde maliyeti ve rekabetiniz gibi ekonomik faktörleri yansıtmak için fiyatlandırmanızı düzenli olarak güncelleyebilirsiniz.

5. Düzenli Mali Kayıtlar Tutun.

Uygun defter tutmak, Etsy’ de ki işinizin gittiği yönü anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, hedefler belirlemenize ve kar mı ettiğinizi yoksa zarara mı doğru gittiğinizi bilmenize yardımcı olabilir. Ne kadar rakamlara hakim olursanız işletmenizi o kadar iyi yönetirsiniz.

6. Verilerinizi inceleyin.

İşletmenizi takip etmenize yardımcı olacak analitik araçları kullanmalısınız. Bazı ürünler diğerlerinden daha fazla satabilir ve uygun olmayan ürünleri listeye eklemeyi bırakmanız ve performans gösteren ürünlerin stok miktarlarını artırmanız gerekebilir.

Özetlemek Gerekirse;

Unutmayın, Etsy’ de ki çoğu başarılı satıcı küçük satışlarla başladı ve zamanla büyüdü. Etsy satışlarının önündeki en büyük engel, genellikle başlamaktaki isteksizliktir. Büyük bir ekibe ihtiyacınız yoktur. Etsy’ de ki işletmelerin %79’u tek kişi tarafından yönetilmektedir.

Milyonlarca potansiyel müşteriye sahip olan Etsy ‘de nasıl satış yapılacağı ve nasıl başlamanız gerektiğiyle alakalı tavsiye almak işinizi kolaylaştırmaz mıydı ? Tüm sorularınız için bana yazabilirsiniz.

360 Derece E-Ticaret için

    Adınız (Zorunlu)

    Mail Adresiniz (Zorunlu)

    Telefonunuz (Zorunlu)

    Mesajınız

    Başa dön tuşu