E-Ticaret
Trend

Etsy Mağazanızın Görüntülenmesine Rağmen Satış Alamamasının 5 Nedeni

Etsy mağazanızın görüntülenmesine rağmen satış yapılmaması gibi sinir bozucu bir durumla karşılaştıysanız yalnız değilsiniz. Sık karşılaşılan bir sorun olmasına rağmen, işleri daha iyi hale getirmek için yapabileceğiniz somut şeyler vardır.

İnsanların ürünlerinizi bulması harika, ancak işlemi tamamlamaları için daha fazlasının olması gerekiyor. Görüntüleme almanız ancak satış olmaması dönüşüm oranınızın düşük olduğunu gösterir. İnsanların bir satın alma işlemi yapmadan ürünlerinizden ya da mağazanızdan ayrılmalarına neden olan bir şey var demektir.

Bu sorunu yaşıyorsanız izlenecek en iyi yol, daha fazla satış oluşturmaya başlamak için nelerin daha fazla değiştirilmesi veya optimize edilmesi gerektiğini belirlemek amacıyla listelemelerinizin her birini objektif olarak değerlendirmektir.

Bu, listelemelerinize bakmak anlamına gelir:

1. Fotoğraflar ve Video Kontrol → Ürünlerinizin çeşitli bakış açılarından ve farklı açılardan yüksek kalitede çekilmiş detaylı ürün fotoğraflarını sergileyerek mevcut 10 fotoğraf alanından en iyi şekilde yararlanın.

Ürünün kullanılabileceği çeşitli durumları düşünmeniz ve müşterinizin ürünü kendi hayatında görselleştirmesine yardımcı olmanız en önemli tavsiyemdir. (örneğin, aksesuarlarla dolu, yaşam tarzı, gerçek bir insan üzerinde, duvarda, kullanımda, detay çekimleri, çeşitlilik renk gibi) seçim çekimleri vb.)

Bu tarz detaylar kullanıcıların ürün hakkında daha fazla bilgi almasını ve kendiyle bütünleşmesini sağlayacaktır. Satmış olduğunuz ürünün hikayesi olsa da onlara bu deneyimi tamamlayacak tek şey fotoğraf ve videodur.



Ürün listelemelerinizde 10 adet fotoğraftan sonra 1 adet 15sn uzunluğunda video da ekleyebiliyorsunuz. Ürünün nasıl yapıldığını, nasıl kullanıldığını, hangi amaca hizmet ettiğini, detaylarını da video sayesinde müşterilerinize sunabilirsiniz. Bu sayede listeleme kalitenizi de arttırmış olacaksınız.

2. Fiyat Noktası → İlanınızın fiyatını rakiplerin fiyatıyla karşılaştırırken, onu ortada tutmaya çalışın. Bir alıcı bilinçaltında yargılarda bulunduğunda, fiyat noktasının önemli bir etkisi vardır.

Potansiyel müşterilerin çoğu, daha kötü kaliteye sahip olduklarına inandıkları için en düşük fiyatlı ürünlerden uzak duracaklardır ve aynı zamanda kendi fiyat aralıklarının dışında oldukları için en yüksek fiyatlardan da uzak duracaklardır.

Fiyatın hem makul bir kar marjı yaratacak kadar yüksek hem de rekabetçi kalacak kadar düşük olduğu orta bir yerde bir denge bulun. Etsy bununla ilgili olarak yakın bir zamanda yeni bir aracını devreye aldı. Aynı kategoride bulunan ürünlerinizi kolaylıkla yüksek ya da düşük fiyat aralığında kalıp kalmadığını görebiliyorsunuz.



Çoğu satıcı için benzersiz fiyatı bulmak çok zor olabiliyor. Fakat rakip analiz araçlarını kullanarak en çok satılan ürünlerin ortalama satış adetlerini, satış tutarlarını ve elde ettiği kazançları görmek ve tahminlemek mümkün. Ben burada iki araç kullanıyorum. Bunlardan bazıları EverBee , Alura. Bu sayede ürün araştırması, satış fiyat analizi yapabiliyor ve ürünleri buna göre fiyatlandırıyorum. Tabi yaptığım ürün üretim maliyetleri, işletme maliyetleri (kira, elektrik, paketleme vb) bunlarıda hesaba katarak bir fiyat belirliyorum.

Bazı satıcılar bu görünmeyen maliyetleri hesaba katmadıklarında Etsy’nin kazançlı bir yer olmadığını hissedebilir. Bu yüzden mutlaka giderlerinizi iyi hesaplayın. Türkiye’den gönderim yapacak iseniz gönderi maliyetleri en büyük payı alacaktır.

PROFESYONELLER İÇİN İPUCU #1: Listelemenizin daha üst sıralarda yer alması ve doğal olarak keşfedilmesi için satışları artırmak için ilk başta fiyatınızı daha düşük ayarlayın. İlanın sürekli satış yaptığı durumlarda kazancınızı artırmak için fiyatı artırabilirsiniz.

PROFESYONELLER İÇİN İPUCU #2: Fiyatlarınızı seçerken EverBee gibi bir Etsy araştırma aracına danışın . EverBee Chrome eklentisiyle, diğer pek çok şeyin yanı sıra belirli bir niş veya kelime öbeği için ortalama listeleme fiyatını belirleyebilirsiniz. Farklı fiyatlandırma noktalarını denemek ve farklı maliyet ve ücretleri girerken ne kadar kar elde edebileceğinizi görmek istiyorsanız inanılmaz derecede kullanışlı kar hesaplayıcıyı da kullanabilirsiniz.

3. İşlem Süreleri → Mümkün olan en hızlı geri dönüş süresini sunmaya çalışın çünkü müşterilerin, ürünlerine daha hızlı sahip olabilecekleri zaman satın alma olasılıkları daha yüksektir.Amazon sayesinde 😬) Zamanında kargolama, hızlı gönderi, hızlı mesaj hizmetleri sayesinde müşterileriniz sizden ürün almaya bir adım daha yakın olacaktır. Etsy bununla ilgili olarak 2021 de Star Seller programını duyurmuştu. Bu programda kontrol edilen 4 ana kriter ver. Etsy başarılı satıcı rozeti alabilmeniz için,

1- 300$ dolar değerinde 5 adet sipariş,

2- 24 Saat içerisinde açılan bir mesaja yanıt vermek,

3- Tam zamanında ve takip edilebilir bir kargo gönderimi sağlamak.

4- Ortalama 4.8 ve üzerinde bir satıcı değerlendirmesi almak.

Her ayın 1’nde son 3 aylık performansınıza bakılarak etsy size başarılı satıcı rozeti alma hakkını tanımlıyor. Kriterlerin tamamını gerçekleştirdikten sonra mağazanıza eklenen rozet ile satışlarınızın artacağından emin olabilirsiniz. Etsy ürün fitrelemelerinde başırılı satıcı sekmesinde çıkma olasılığınızda artacaktır. Bu konuya ilgili ayrı bir detaylı yazıyı ele alacağım.

4. Gönderim Maliyeti → Çoğu mağaza artık varsayılan olarak ücretsiz gönderim sunuyor, çünkü bu yalnızca listelemelerinizin ABD’deki müşteriler için uygulamada daha yüksek görünmesini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda pahalı gönderimli olanlardan ziyade ücretsiz gönderimli ürünleri satın alma olasılıklarını da artırıyor (hatta bazen ürün fiyatı daha pahalı da olabiliyor). ABD’deki alıcılar için 35$ üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo garantisi verdiğinizde listelemeleriniz daha ön planda olabilir.

Ücretsiz kargo sağlayamıyorsanız, bunun müşteri için gerçekten uygun olup olmadığını görmek için harcamalarınızı değerlendirdiğinizden emin olun. Türkiye’den ABD için bir gönderi fiyatları tekstil ürününde ortalama 10$ – 15$ arasında. Bu gönderi 2-4 iş gün arasında teslim edilebilir görünüyor. Genelde de taşıyıcı firmalar yoğun zamanlar hariç bu süreleri tutturuyor. Ürün fiyatını belirken yarı kargo maliyetini siz, yarısını da müşteri karşılayacak şekilde düzenleme yapabilirsiniz. Daha fazla alımlarda karlılığınız artacağı için de ücretsiz kargo kampanyasını yapabilirsiniz. Örneğin 3 Al Kargo Bedava, 3 Al 2 Öde gibi satış kurguları yapmak mümkün.

5. Yorumlar → Mağazanızın dönüşüm oranı olumsuz yorumlardan önemli ölçüde zarar görebilir. Sosyal kanıt oluşturmaya başlamak için müşterilerinizin parlak, beş yıldızlı incelemeler yazmasını sağlamak için her türlü çabayı göstermelisiniz. Kötü bir müşteri deneyimi yeni gelen müşterilerin olumsuz olarak sizden ayrılmasını ve satış olasılığını tamamen düşürmesine neden olacaktır. Bu yüzden sattığınız ürünü anlattığınız açıklamada ve sunduğunuz görsellerdekinin bire bir aynısının olmasına özen gösterin.



Başa dön tuşu