E- Ticaret Reklamlarıİnstagram ReklamlarıSosyal Medya Yönetimi

Instagram’da Para Kazanmanın 9 Yolu

En hızlı büyüyen sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, hızla bir milyardan fazla aktif kullanıcı kazandı .

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, basit bir fotoğraf paylaşım uygulamasından, etkileyicilerin ve her büyüklükteki işletmenin hedef kitlelerine ulaşmak için kullandığı güçlü bir pazarlama aracına dönüştü.

Instagram Business’a göre , insanların% 60’ı yeni ürünleri keşfetmek için bu platformu kullanıyor,% 80’i en az bir markayı takip ediyor, 200 milyon hesap her gün bir işletme profilini kontrol ediyor ve profil ziyaretlerinin% 66’sı takipçi olmayanlardan geliyor.

Google ve Facebook gibi Instagram da potansiyel müşterilerin her gün olduğu bir yerdir.

1. Ortaklık Bağlantılarını Tanıtın.

Bağlı kuruluş pazarlamasından para kazanmak için, Instagram’ınıza bağlı kuruluş bağlantıları ekleyebilmeniz ve oluşturduğunuz satışlardan komisyon alabilmeniz için yüksek ücretli bağlı kuruluş programlarına katılmanız gerekir.

Bunu yapmak için Shareasale, Clickbank, Awin ve Impact gibi bağlı kuruluş ağlarına katılmaya bakın. Doğrudan bir şirketin web sitesinden veya “ŞİRKET + satış ortağı programı” nı arayarak da bireysel bağlı kuruluş programlarına katılabilirsiniz. Instagram, bağlı kişilerden oluşan sağlam bir kullanıcı tabanına sahip olduğundan, bağlı kuruluş bağlantılarını tanıtmak için mükemmel bir yerdir. Kaç takipçiniz olursa olsun, Instagram biyografinize tıklanabilir bir bağlantı ekleyebilirsiniz.

Instagram takipçileri Instagram gönderilerine çok dikkat ederler, bu nedenle bağlı kuruluş pazarlama bağlantılarını anlatmak için altyazı kullanmak, dikkat çekmenin harika bir yoludur. Ancak Instagram gönderilerindeki tüm bağlantılar tıklanamaz, bu nedenle okuyucuların bağlantıyı metninizden manuel olarak kopyalamaları gerektiğinden bir URL eklemek en iyi fikir değildir. Bu nedenle, okuyucularınızı biyografinizdeki bağlantıya tıklamaya davet ederek bir harekete geçirme ifadesi yazmak daha iyidir. Bir not, her satıştan komisyon aldığınız için satış ortağı bağlantılarını ifşa etmenin önemli olduğudur.

2. Fiziksel ve Dijital Ürünler Satmak.


Son birkaç yılda Instagram, e-ticaret markaları için güçlü bir satış üreticisine dönüştü. İnsanlar aslında Instagram’ı ürünleri keşfetmek ve satın almak için kullandıklarından, alışveriş sürecini kolaylaştırmak için uygulama içi ödeme, alışveriş düğmesi, ürün etiketleri ve alışverişe uygun çıkartmalar gibi daha fazla işletme hesabı özelliği sundular.

Yeni başlayan biriyseniz, kendi ürünlerinizi göndermek veya iadelerle uğraşmak zorunda kalmamak için stoksuz satış işi de başlatabilirsiniz. Diğer bir seçenek de Amazon’da satış yapmayı öğrenmek ve ürünlerinizi Instagram’da bu şekilde tanıtmaktır. Her iki durumda da Instagram hesabınızdaki içeriğinize bağlantılar eklemeniz gerekir. Sadece bir harekete geçirici mesaj yazın ve bir web sitesi bağlantısı ekleyin, böylece ilgilenen takipçiler teklifiniz hakkında daha fazla bilgi edinebilir.


Ve bir Instagram içerik oluşturucu hesabına geçtiyseniz, uygulama içinde fiziksel ürünler satmak için alışveriş yapılabilir gönderiler oluşturabilirsiniz.


Ucuz kozmetik ve ikinci el giysilerden lüks apartman dairelerine ve pahalı arabalara kadar insanlar Instagram’da her türlü ürünü satın alıyor. Ne satarsanız satın, potansiyel müşteriniz muhtemelen oradadır. Ancak, hedeflemek istediğiniz hashtag’leri ve anahtar kelimeleri arayarak nişinizi bulmak ve rekabete bakmak önemlidir.

3. Sponsorlu Gönderiler Yayınlayın.

Social Toaster’a göre Influencer pazarlaması yükselişte: Bireylerin% 92’si ağızdan ağza tavsiyelere güveniyor, insanların% 76’sı sıradan insanlar tarafından paylaşılan içeriğe markalardan daha fazla güven duyduklarını söylüyor ve müşterilerin% 82’si bir satın alma kararı vermeden önce arkadaşlarından tavsiye almak istiyorum. Basitçe ifade etmek gerekirse, insanlar meslektaşlarının tavsiyelerini arıyorlar, bu nedenle markaları için anonslar almak için daha fazla markanın etkileyicilere ulaşması şaşırtıcı değil.

Kullanıcılar Instagram’da şeffaflık arzuladığından, çevrimiçi reklamcılığa yönelik Federal Ticaret Komisyonu (FTC) yönergelerine göre tüm etkileyicilerin sponsorlu gönderileri ifşa etmesi gerekir.

En iyi kısmı bilmek ister misiniz? Sponsorlu yayınlarla para kazanmaya başlamak için sağlam bir takipçiye sahip olmanıza gerek yok. Doğru etkileyiciyi seçerken çoğu marka etkileşim oranına çok dikkat eder, bu nedenle Dunkin ’gibi büyük markalar bile nano ve mikro etkileyicilerle çalışmak ister. Bu etkileyiciler abonelerinin çoğunluğu ile yüz yüze etkileşimde bulunduğundan, daha iyi sonuçlar veriyorlar, bu da Instagram’da 1.000’den az takipçiniz olsa bile teklif alabileceğiniz anlamına geliyor.

4. Marka Elçisi Olmalısınız.

Sponsorlu gönderiler Instagram’da iyi çalışıyor, ancak çoğu şirket etkileyicilerle uzun vadeli ilişkiler kurmak istiyor, bu nedenle bir şirketi düzenli olarak olumlu bir şekilde tanıtabilecek marka elçileri arıyorlar.

Instagram, influencer pazarlama için en çok tercih edilen kanal olduğundan, kullanıcıların marka elçisi programları bulmaları ve ürünlerini tanıtmak için şirketlerle işbirliği yapmaları için mükemmel bir yerdir. Büyük markalar da sıklıkla etkileyicilere ücretsiz ürünler göndererek onları inceleyip tanıtabilirler.

Çoğu marka elçisi, ürünlerini tanıtmak için markalarla sözleşmeler imzalar. Ve daha iyi sonuçlar elde etmek için markaların hedef kitleyi temsil eden bir takipçiye sahip bir etkileyici bulması gerekir. Büyükelçiler için bu, bir marka elçisinin standart maaşı 40-50.000 $ aralığında bir yerde olduğundan, para kazanmak için büyük bir fırsat anlamına gelir.

Belirli bir niş içindeki mikro etkileyiciler, daha ilgili bir kitleye sahip oldukları için markalar için genellikle büyük ünlülerden daha değerlidir.

5. Satılık Görsel İçerik oluşturun.


Instagram’ın görsel bir platform olduğu bir sır değil: İnsanlar her gün 100 milyondan fazla fotoğraf ve video yüklüyor. Ancak markaların kalabalığın arasından sıyrılmak için ürünlerinin aşırı derecede cilalanmış profesyonel fotoğraflarını yüklemesi yeterli değildir. Modern müşteriler özgünlük arzuluyor, bu nedenle kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe çok dikkat ediyorlar. Aslında, çoğu tüketici

UGC’nin diğer medyalara göre% 35 daha akılda kalıcı olduğuna inanıyor, bu nedenle her büyüklükteki işletme müşterileri tarafından oluşturulan içeriği yayınlamak istiyor. Basitçe ifade etmek gerekirse, bu sizin oluşturduğunuz fotoğrafları ve videoları satma fırsatınızdır. Seyahat sektörü söz konusu olduğunda, her büyüklükteki şirket gerçek gezginleri ücretsiz konaklama ve ödeme karşılığında marka mülklerinde kalırken deneyimlerini sergileyen fotoğraflar çekmeye davet ediyor.

Seyahat endüstrisinde kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin yayınlanması harika sonuçlar verir. Örneğin, Yeni Zelanda’da küçük bir kasaba olan Wanaka, şehrin resimlerini profillerinde paylaşan Instagram influencer’larıyla çalıştıktan sonra turizmde% 14 artış elde etti.

Ancak, çok sayıda takipçiniz yoksa bu yaklaşımı önermem. Otel sahipleri için ücretsiz konaklama isteyen sahte bir etkileyiciden daha sinir bozucu bir şey yoktur.

6. Sosyal Medya Pazarlaması Desteği Verin.

Instagram’ın güçlü bir satış potansiyeline sahip olduğu bir sır değil, bu nedenle giderek daha fazla marka ürünleri tanıtmak, hedef kitleye ulaşmak ve satışları artırmak için bu platformu kullanmak istiyor. Business Instagram’a göre, 25 milyondan fazla işletme ve 2 milyon reklam veren platformda.

Rekabet artıyor, bu nedenle markaların gürültüden kurtulmak istiyorlarsa profesyonel yardıma ihtiyaçları var. Başka bir deyişle, sosyal medya pazarlama hizmetleri büyük talep görüyor. ,

Markalar, eğitim ve rehberlikten aylık desteğe kadar farklı sosyal medya pazarlama hizmetlerini arzuluyor. Bu, sosyal medya uzmanlarının freelance konserler bulmak ve Instagram’daki bilgilerinden en iyi şekilde yararlanmak için birçok fırsata sahip olduğu anlamına geliyor.

7. İşletmeler İçin İçerikler Yazın Oluşturun.

Yalnızca büyük markaların Instagram pazarlamasını karşılayabildiği günler çok geride kaldı. Bugün, her büyüklükteki marka, ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için bu platformu kullanmak istiyor ve küçük işletmelerin% 92’si sosyal medya pazarlamasına daha fazla zaman ve çaba harcamayı planlıyor.

Büyük markaların şirket içinde harika bir içerik oluşturma ekibi varken, küçük işletme sahipleri genellikle sosyal medya pazarlama maliyetlerini düşürmek için serbest yetenek ararlar. Bu nedenle, genellikle işleri için düşük bir maliyetle altyazı yazan yaratıcı uzmanlar bulmak isterler.

Tam zamanlı bir iş teklifi almak için başvurunuzun diğerlerinden farklı olduğunu kanıtlamanız gerekir ve bunu yapmanın en iyi yolu sosyal medya pazarlama yazım portföyünüzü göstermektir. Ayrıca, ilgilenen işverenlerin yazdığınız altyazı örneklerini görebilmesi için Instagram sayfanızı yaratıcı bir şekilde çalıştırmanız gerekir. Altyazılarınız ne kadar yaratıcı ve ilgi çekici olursa, o kadar çok potansiyel müşteriyi bağlayabilirsiniz.

8. Instagram Hikayeleri İçin Maskeler ve Filtreler Yapabilirsiniz.

2016’da, Instagram Snapchat’in kısa ömürlü içeriğini kopyalayıp Instagram Hikayeleri yayınladığında, hiç kimse bu içerik formatının popülaritesinin artacağını tahmin edemezdi.

Bugün, her gün 500 milyondan fazla kişi Instagram Hikayeleri izliyor veya oluşturuyor. Bu tür içerikler sınırlı bir süre için mevcut olduğundan, insanlar son derece bağlıdır ve markalara hedef kitlelerini bağlamak için daha fazla fırsat sunar.

Dahası, şirketler niş uzmanlıklarını kanıtlamak ve ürünlerini tanıtmak için Instagram Hikayeleri maskeleri ve filtreleri oluşturur. Bazı şirketlerin kendi markaları için filtreler oluşturan kurum içi tasarımcıları varken, diğer markalar Instagram maskeleri ve filtreleri konusunda uzmanlaşmış yeteneklerle işbirliği yapmak istiyor.

Yaratıcılıkla ilgileniyorsanız, Spark AR Studio tüm kullanıcıların Instagram Hikayeleri için AR filtreleri oluşturmasına izin verdiği için Instagram’da bir gelir akışı oluşturabilirsiniz.

Instagram Hikayelerinin artan popülaritesiyle birlikte, geçici içeriğin sosyal medyanın geleceği olduğuna hiç şüphe yok. Bu nedenle, Instagram maskeleri ve filtreleri yapmak, yaratıcılığınızı sergilemenin ve platformda para kazanmanın harika bir yoludur.

9. Freelance Müşteriler Bulun.

Instagram sadece yavru köpeğinizin sevimli fotoğraflarını yayınlamakla ilgili değildir. 1 milyar aktif Instagram kullanıcısı dönüm noktasına ulaştığımızdan beri, özellikle yaratıcı alanlardaki insanlar için harika bir ağ oluşturma platformu haline geldi. Bugün, giderek daha fazla profesyonel bu platformu çevrimiçi bir portföy olarak kullanıyor.

İster bir film yapımcısı, ister hayalet yazarı veya konuşmacı olun, yaşamak için ne yaparsanız yapın, müşteri bulmak için Instagram’ı kullanabilirsiniz.

Profilinizi ziyaret edenlere iş bulmaya açık olduğunuzu söylemek için her zaman Instagram biyografinizi kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak, başarının anahtarı nişinizde inanılır kalmaktır, bu nedenle Instagram’da çalışmalarınızı sergilemek ve ziyaretçilerinize yeni serbest çalışma fırsatlarına açık olduğunuzu söylemek önemlidir.

Gelelim En Önemli Soruya Instagram’da Ne Kadar Para Kazanabilirim ?

Ünlüler Instagram’da gönderi paylaşarak çok para kazanabilirler. Aslında, en yüksek ücretli sosyal medya etkileyicileri , gönderi başına 8.400 ila 1.2 milyon ABD Doları arasında herhangi bir yerde alır. Açıkçası, geliriniz itibarınıza, takipçilerinizin sayısına ve Instagram’ınızı  zaman içinde büyütme yeteneğinize bağlıdır .

Çevrimiçi varlığınızdan ve sosyal hesaplarınızdan tahmini kazancınızı hesaplamak için katılım oranınızı hesaplamak önemlidir. Neden? Etkileşim, kitlenizin aktif olduğunu gösterir, bu nedenle etkileyici fiyatlarının ve maliyetlerinin büyük ölçüde bu metriğe bağlı olması şaşırtıcı değildir.

Kullanıcılar işlem yapmadıkça görüntüleme ve tıklamalar hiçbir şey ifade etmez.

Formül oldukça basit: Bir gönderi başına beğeni ve yorum sayısını birleştirin ve bunu takipçi sayısına bölün, ardından 100 ile çarpın.

Başa dön tuşu